Egy tanulságos történet március 15-ről

Az alábbi beszámolót egy hölgy olvasónktól kaptuk, megrázó történet
Magyarország jelenlegi kaotikus állapotairól, valamint arról, hogy a kormányzat meggondolatlan, egészségügyben hozott döntései hova vezettek.

Tisztelt Cím!


A mai nap (2007. március 15.) hazafelé tartottam a 6-os villamossal 19 óra körül a körúton. A villamost megállították az Oktogonon, mindenki leszállt, mert nem ment tovább. Egyedül voltam és sétálgatva kérdeztem embereket, hogy mi történik az Oktogonon? Kb. negyedóra múlva a rendőrség vízágyúval közeledett, én beugrottam az Andrássy út 53. sz. alatti kapualjba, többen is ott kerestek menedéket. Hangsúlyozni kívánom, hogy sem nálam, sem a többi menedék keresőnél még zászló sem volt, egyéb eszköz sem, mindannyian ünneplőbe voltunk öltözve, még csak nem is kiabált senki. Ennek ellenére az ott masírozó rendőrök felszólítottak, hogy menjünk haza. Ennek nem tudtunk eleget tenni, hiszen folyamatosan jöttek a rendőrök és veszélyesnek ítéltük meg a kapualjból való kilépést. Ekkor a rendőrcsoportból megálltak és durván kiráncigáltak mindannyiunkat a kapualjból, hogy "Takarodjunk onnan". Szó nélkül elindultunk, de hátulról durván lökdöstek minket a rendőrök. Én kértem őket, hogy ne lökdössenek, látják hogy megyünk, eszem ágában sincs velük birokra kelni (egy hölgyről van szó - szerk.). Ekkor egy rendőr belém rúgott és a másik úgy meglökött, hogy kb. két méterrel odébb repülve elestem, majd még 1-2 embert rám löktek. Éreztem, hogy fáj a kezem és elindultam egyedül a Blaha Lujza tér felé, gyalog a 7-es buszhoz.

Buszra várás közben a kezem (csuklóm) feldagadt és eldeformálódott, azt hittem kibicsaklott. A Szent Imre Kórház sürgősségi ambulanciájára mentem, ahol a megállapított diagnózis: "A csukló és kéz k.m.n. részeinek törése". A kórházban nem tudtak ellátni kéztöréssel, mert nincs röntgen és nem tudják megállapítani, hogy műteni kell a kezem, vagy csak begipszelni. Rögzítés és metamizol hatóanyagú per os fájdalomcsillapítás után a Szt. János Kórház Ügyeleti Baleseti Sebészeti Ambulanciájára tovább irányítottak 20.51 órakor. A Szt. János Kórház ambulanciáján 23.25 órakor kerültem sorra, ahol dr. H.L. ügyeletes orvos vizítdíjat követelt tőlem. Mondtam, nincs nálam pénz, egyébként sem tudnék fizetni, mert minden ellátás nélküli-regisztrált munkanélküli vagyok, jövedelmem egyáltalán nincs. Hivatkoztam arra is, hogy a Szent Imre Kórház Sűrgősségi Ambulanciáján még csak nem is céloztak a vizitdíjra. Dr. H.L. kérdezte, hogyha boltba megyek vásárolni, akkor ott sem fizetek? Mondtam neki, hogy nem boltba jöttem, hanem orvoshoz. Az orvos közölte, hogy vizitdíj nélkül ő nem vizsgál meg, nem lát el! Kértem, hogy adjon arról igazolást, hogy ott voltam és nem hajlandó ellátni. Közölte, hogy ő vizitdíj befizetése nélkül nem ad semmilyen igazolást és faképnél hagyott.

Hazaérve, éjfél után felhívtam telefonon a Szent Imre Kórházban a nagyon tisztességesen ellátó dr. R.P. doktor urat, elmondtam, mi történt a János Kórházban és kérdeztem, hogy ilyenkor mi van, nem fordulhatok törött kézzel sehová? Ekkor felajánlotta, hogy ügyeletes kollegáival összedobják az 1.000 Ft vizitdíjat, hogy a János Kórházban ellássanak. Én ezt visszautasítottam, mondván, hogy nem az orvos feladata a törött kezű betegek szociális támogatása és a János Kórházba nem vagyok hajlandó vissza menni dr. H.L. ügyeletes orvoshoz. Ekkor R.P. doktor úr mondta, hogy 5 percen belül visszahív, kollegáival megoldást keresnek, mert a kezemet sürgősen el kell látni. R. doktor úr visszahívott telefonon és mondta, hogy az Országos Baleseti és Sűrgősségi Intézetbe menjek el és ott F.I. főorvos urat keressem, mert ott ellátnak szakszerűen. Az Országos Baleseti és Sűrgősségi Intézetben dr. M. D. doktor úr gyorsan, szakszerűen ellátott (röntgen, gipszelés és nem utolsó sorban, intellektuális modorban). Ezúton is köszönöm dr. F.I. és dr. M.D. orvos uraknak és ápoló segítőiknek, hogy orvosi esküjük szellemében, valóban gyógyítanak és ezzel megvédve a magyar orvostársadalom tisztességét is a mai szörnyű, vizitsarcot a gyógyításnál előnyben részesítő nyomasztó János Kórházbéli ügyeletes kufár-orvos (dr. H.L.) helyett.

Bebizonyosodott, hogy mit ért dr. Molnár János és a médiában szintén zagyvaságokat makogó államtitkár szócsöve, vizitdíj fejében jobb, korszerűbb, modernebb orvosi ellátáson: dr. H.L. - féle kufár-orvosokat, akiknél a szakmai lelkiismeret és az orvosi eskü csak századrangú dolog. Isten óvja a magyar egészségügyet a H.L. féle orvosoktól!

KDNP webszerkesztőség
BM