Kedves Asszonyom!
Kedves Uram!

Erkölcsi és anyagi támogatását szeretném kérni a 2006. október 23-i budapesti erőszakos eseményeket vizsgáló civil jogász-bizottságunk további munkájához.

Az "alternatív bizottságban" dolgozó hét jogász úgy döntött, hogy alapítványt hozunk létre, s tevékenységünket a 2006. szeptember-októberi rendőri brutalitásokat, önkényes letartóztatásokat feltáró jelentésünk elkészítése után is folytatni fogjuk.

Az egyik tervünk a jelentés minél szélesebb körben történő nyilvánosságra hozatala Magyarországon s külföldön egyaránt, ideértve az Európai Uniót, az Európa Tanácsot az ENSZ-t s más nemzetközi szervezeteket. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mind a magyar lakosság, mind a "nagyvilág" megismerje az igazságot, s pártpolitikai szempontokon felülemelkedve elítélje az emberi jogok durva és tömeges megsértését, követelje a hasonló tragédiák megelőzését. Jelentésünk közzétételét február végére tervezzük egy nagyszabású sajtó-esemény formájában. Következtetéseink szóbeli elmondásán s az írott jelentés közreadásán kívül a szeptemberi-októberi eseményekről szóló videó-felvételeket és fényképeket fogunk bemutatni, s 20-25 hiteles áldozat, szemtanú is elmondja majd közvetlen tapasztalatait a rendőri bántalmazásokról, az önkényes bebörtönzésekről, a megfélemlítés különböző módozatairól. A többórásra tervezett rendezvényt rögzítjük, s az anyagot minden magyar megyében levetítjük, TV társaságok rendelkezésére bocsátjuk s minden lehetséges további módon terjeszteni fogjuk. Ezen túlmenően tervezzük e bemutató anyagának több nyelvre történő lefordítását, tényfeltáró ún. "fehér könyv" megjelentetését magyar és idegen nyelveken.

Úgy érezzük, hogy az ország jelenlegi helyzetében további komoly feladataink is vannak a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok védelme terén. A kormánytól és a pártoktól független szakmai, emberi jogi szervezetként véleményformáló tényezővé szeretnénk válni Magyarországon. Ahogy eddig, úgy továbbra is rendszeresen és folyamatosan jelen szeretnénk lenni a sajtóban és a médiában, mindig bátran kiállva az elnyomás és a jogsértések ellen, s ugyanakkor tárgyszerű és megbízható információt adva az aktuális jogi-szakmai kérdésekről. Szeretnénk rendszeresen konferenciákat, emberi jogi szakmai-napokat szervezni, kiadványokat megjelentetni. Ezen túlmenően célunk az is, hogy a külföldi országok és a nemzetközi szervezetek részére is folyamatosan reális és szakszerű információt juttassunk el az emberi jogok és a jogállamiság aktuális magyarországi helyzetéről. (Tapasztalataink szerint jelenleg sok vonatkozásban súlyos kívánnivalót hagy maga után számos külföldi ország és nemzetközi szervezet tájékozottsága a magyar demokrácia helyzetéről.)

Mindehhez nélkülözhetetlen, hogy a munkánkat ismerő és elismerő emberek támogassanak bennünket, részben anyagilag, részben tanácsaikkal, útmutatásukkal. Kérem, kövesse az Október 23. Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért munkáját honlapunkon és a médiában, s lásson el bennünket ötletekkel, tanácsokkal. Kérem továbbá, hogy anyagi lehetőségeihez mérten segítsen minket pénzbeli támogatással is, hogy az Ön közreműködésével minél több fontos célt kitűzhessünk és minél több feladatot megvalósíthassunk a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok védelme terén.

Honlapunk címe a következő: www.oktober23bizottsag.hu
E-mail címünk: bizottsag@oktober23bizottsag.hu

A rövidesen bejegyzésre kerülő alapítványunk neve: Október 23 Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért.

Kérem, hogy pénzbeli adományát a következő bankszámlaszámra utalja:

10300002 10322788 49020017 (MKB Bank Rt)

Külföldről történő átutaláshoz szükséges információk:
IBAN: HU57
Bank neve: MKB Bank Rt.
Bank címe: 1056 Budapest Váci utca 38.
SWIFT: MKKBHUHB
Számlatudlajdonos neve: Október 23 Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért
Számlatulajdonos címe: 1024 Budapest Fény utca 15.

Támogatóink (magánszemélyek és cégek) nevét honlapunkon szeretnénk nyilvánosságra hozni, ha és amennyiben ez ellen nincs kifogásuk. Természetesen elképzelhető, hogy van, aki szívesebben támogat minket "névtelenül". Kérem, hogy levélben adjon számunkra felhatalmazást, hogy nevét (cége nevét) nyilvánosságra hozhassuk, amennyiben ehhez hozzájárul. Szeretnénk létrehozni az "Október 23 Bizottság Alapítvány Támogatói" kört, akikkel rendszeresen megosztanánk munkánk eredményeit és tapasztalatait levélben, valamint személyes találkozásokon, beszélgetéseken, rendezvényeken.

Kérem, segítsen nekünk azzal is, hogy ezt a levelet - szükség esetén kinyomtatva - továbbítja olyan belföldi és külföldi barátainak, ismerőseinek, akikről úgy gondolja, szívesen csatlakoznának támogatói körünkhöz.

Köszönöm szépen idejét és figyelmét. Szeretettel hívom és várom támogatóink, barátaink körébe - gondolkozzunk és tegyünk együtt Magyarországért, a magyar emberek méltóságának és jogainak védelméért!

Tisztelettel és őszinte jókívánságokkal

 

Morvai Krisztina
a civil jogász-bizottság társelnöke